SE ON KOKOELMA TYÖKALUJA LAPSELLE, JOKA HALUAA OPPIA LUKEMAAN

Jokaisessa Vaukirjan Opi lukemaan -sarjan kirjapaketissa on yhdessä ääneen luettava kirja sekä kaksi helppolukuista kirjaa, joiden avulla lapsi voi harjoitella lukemaan itse. Lisäksi saatte oikeudet kirjojen sähköisiin versioihin sekä lukemista tukeviin nettipeleihin. Jokainen paketti on täynnä lukuiloa ja inspiraatiota.

YHDESSÄ ÄÄNEEN LUETTAVAT KIRJAT

Yhdessä ääneen luettavat kirjat ovat tarkoin valittuja kertomuksia tai tietokirjoja, joiden aiheet kiinnostavat lapsia. Aiheissa korostuvat lapsen näkökulmat sekä kokemukset ympäröivästä maailmasta. Ääneen luku on edelleen tähdellistä! Se kartuttaa lapsen sanavarastoa ja tukee luetun ymmärtämistä.

OPI LUKEMAAN -KIRJAT

Yhdessä ääneen luettavan kirjan lisäksi jokaisessa paketissa on kaksi helppolukuista kirjaa, jotka mukailevat ääneen luettavien kirjojen aiheita. Tarkoituksena on siis lukea ensin lapselle ääneen, ja sitten tarttua opi lukemaan -kirjoihin. Voitte tutustua niihin ensin yhdessä ja keskustella aiheista ja kuvista. Sitten lasta voi rohkaista lukemaan vähän itse – muista kehut, kun hän onnistuu! Ennen pitkää lapsi huomaa lukevansa itse kokonaisia lauseita. Harjoittelu tekee mestarin!

Näin opetat lapsesi lukemaan

KOLME TASOA

Opi lukemaan -kirjat on jaoteltu kolmeen eri tasoon. Ensimmäisen tason kirjat tarjoavat lapselle helpot ensiaskeleet lukemiseen ja kirjainten tunnistamiseen. Onnistumisen kokemukset kannustavat jatkamaan. Ensimmäisten kirjojen sanat ovat lyhyitä ja tuttuja. Lukemisessahan on kyse sanojen tunnistamisesta – ja kun sanat ovat tuttuja, lauseista ja tarinoistakin tulee ymmärrettäviä.

HUPAISAT HAHMOT

Opi lukemaan -kirjoissa on lisäksi jotain aivan erityistä: kertomuksissa on sisällä pieniä kertomuksia! Tarkemmin ottaen nämä ekstrakertomukset tapahtuvat kirjojen kuvissa, joissa seikkailee piste nimeltä Pallero. Pallero piileksii myös tekstissä, ja sen voi löytää tervetuliaispaketin suurennuslasilla.

Opi välimerkit!

SANALEIKKEJÄ JA TEHTÄVIÄ

Opi lukemaan -kirjat sisältävät helpon opastuksen, joka on tarkoitettu

aikuisille. Takasivuilla on myös hauskoja tehtäviä sekä kirjain- ja sanaleikkejä, jotka harjoittavat luetun ymmärtämistä.

E-KIRJAT JA NETTIPELIT

Ääneen luettavat kirjat sekä opi lukemaan -kirjat ovat käytettävissäsi sekä paperiversioina että sähköisinä versioina. Voitte vaikka kuunnella e-kirjan ääniraitaa samalla kun katsotte kirjaa. E-kirjoja kuunnellessa sanat korostuvat sitä mukaa, kun niitä luetaan. Tämä auttaa lasta pysymään mukana tarinassa ja tottumaan lukemisen rytmiin.

Saatte myös oikeudetdigitaalisiin tehtäviin ja peleihin, jotka sopivat joka tasoiselle lukijalle.